Vil du lære at ro
havkajak?

Så meld dig ind i Aarhus Havkajakklub som

Begyndermedlem:

Bliv skrevet på VIP-listen, som slås op i januar hvert år, så er du sikret en plads på begynderholdet i det tidlige forår.

Som nyt medlem bliver du inviteret til en introduktionsaften, hvor vi gennemgår alt, hvad du skal vide, før du kommer til at sidde i en kajak.

Første del af den praktiske træning begynder i svømmehallen, og de næste seks-syv uger foregår på havet med en ugentlig lektion fra cirka 17-21.

Medlemskontingentet er 1100 kr. om året, instruktionsgebyr koster 1000 kr. Beløbet betales ikke tilbage ved fortrydelse. Ved indmeldelse betales 200 kr i depositum. Restbeløbet opkræves inden kursusstart.

Når begynderkurset er slut, skal du have roet 50 km, og du skal kunne dine selv- og makkerredninger i søvne – og så må du ro på egen hånd i klubbens kajakker og se landet fra søsiden ved selvsyn.

Erfaren havkajakroer:

Hvis du har kursus eller roerfaring fra andre klubber eller undervisere end os, kan du blive optaget i Aarhus Havkajakklub som erfaren.

Du skal have færdigheder og viden, der svarer til vores egen begynderprøve (ca. EPP2). Vi tilbyder først en screening på havet med en af klubbens instruktører, og bagefter kan du aflægge selve prøven.

Hvis du vil optages som erfaren i Aarhus Havkajakklub, så meld dig her og skriv lidt om dine erfaringer og færdigheder. Så kontakter vi dig med henblik på at finde et tidspunkt for screening og prøve.

Både begynder og erfaren:

Du garanterer, at du kan svømme mindst 600 m uden pause. Til prøven skal du svømme 150 m i rotøj med kajak på slæb.

Spørg instruktionsudvalget om mere her optagelse@aarhushavkajakklub.dk

Påklædning:

Det er obligatorisk at ro i våddragt, neoprensko og rojakke til begynderundervisningen. Rotøj kan ikke lånes i klubben, så det skal du selv stille med, men de fleste kajakbutikker har gode begyndertilbud.

Kontingent for aktivt medlem 1100 kr./år
Kontingent for passivt medlem 200 kr./år
Begynderkursus (betales ved indmeldelse) 1000 kr.
Prøvegebyr for erfarne 300 kr.
Privatkajak i container 350 kr./år (inkl. forsikring)
Depositum for privatkajak i container 1000 kr.
Depositum for nøgle til hus og container 200 kr.

Hvad får jeg for mine penge og anstrengelser?

Vil du ro for motionen, den friske luft, naturen eller samværets skyld, skal du gøre det med en kompetent uddannelse og klub i ryggen. Sådan én er Aarhus Havkajakklub

Du kan ro havkajak som en idrætsform, der giver masser af motion og styrker de store muskler i ryg, skuldre, mave og arme. Eller du kan ro som motionist, der blot vil ud at røre sig for at se verden fra ”den anden side”.

De danske kyster ser nu engang bedst ud fra vandsiden. I kajakhøjde kommer du tæt på fuglelivet og kan se marsvin, sæler og fritidsfiskere jage. Og så kan du gå i land hvor som helst og dyrke lejrliv på korte eller lange ture.

Havkajakken kan nydes alene, men er også i høj grad en måde at være sammen på. Vi ror fælles de lange sommeraftener eller tager på planlagte ture – eller bare en sviptur langs skoven efter fyraften.

Fundamentet i det hele er sikkerhed, for vandet er ikke til at spøge med. Hver enkelt roer skal kunne redde sig selv eller sin makker op igen, hvis uheldet sker. Men vi skal først og fremmest lære de færdigheder, der gør, at vi slet ikke kommer i nød.

Det er vist det, man kalder en sund interesse!

Aarhus Havkajakklub har et dejligt nyt klubhus, hvor der foregår en masse aktiviteter hele året rundt. Vi har bad, toiletter og køkken, og vi har handicapvenlige adgangsforhold – og så ligger vi på den bedste grund i Marselisborg Lystbådehavn med udsigt til det hele.

Rundt om huset har vi samlet en lille landsby af containere, hvor vi opbevarer klubbens kajakker og øvrige udstyr. Her har vi også værksted til reparationer.

Har du din egen kajak, kan du højst sandsynligt leje plads til den i vores sikrede containere, så den altid er lige ved hånden og tyve meter fra vandet.

Hele herligheden er opbygget og vedligeholdes af frivillige medlemmer, der ikke får andet end glæden ved at hjælpe hinanden samt en smuk, naturlig kulør og nogle gode venner og en masse naturoplevelser og en rank holdning og en smuk krop og en social indstilling og et godt helbred og …

Det er vist det, man kalder en sund interesse!