Vil du lære at ro havkajak?

Så meld dig ind i Aarhus Havkajakklub som

Begyndermedlem
Tilmelding starter den 6. januar 2018. Vi optager 30 nye medlemmer i år. Klik her for at tilmelde dig

Som nyt medlem bliver du inviteret til en introduktionsaften, hvor vi gennemgår alt, hvad du skal vide, før du kommer til at sidde i en kajak.

Første del af den praktiske træning begynder i svømmehallen, og de næste seks-syv uger foregår på havet med en ugentlig lektion fra cirka 17-21.

Priser for instruktionskursus og medlemsskab

• Ved indmeldelsen betales kr. 500,00 i depositum.
  • Medlemskontingentet er 1200 kr. om året
  • Instruktionsgebyr koster 1000 kr.
  • Restbeløbet opkræves inden kursusstart
  • Beløbet betales ikke tilbage ved fortrydelse.

Når begynderkurset er slut, skal du have roet 50 km, og du skal kunne dine selv- og makkerredninger i søvne . Derefter må du ro på egen hånd i klubbens kajakker og se landet fra søsiden ved selvsyn.

Se mere om vores begynderinstruktion på vores begynderhjemmeside: http://nyikajak.dk

Har du spørgsmål vedr. vores begynderinstruktion, er du velkommen til at spørge instruktionsudvalget på instruktion@aarhushavkajakklub.dk

Erfaren havkajakroer
Hvis du har kursus eller roerfaring fra andre klubber, kan du blive optaget i Aarhus Havkajakklub som erfaren roer.

Du skal have færdigheder og viden, der svarer til vores egen begynderprøve (ca. EPP2). Vi tilbyder først en screening på havet med en af klubbens instruktører, og bagefter kan du aflægge selve prøven.

På vores “begynderhjemmeside”, kan du se de krav klubben stiller for “ikke erfarne” roer for at bestå vores begynderprøven: http://nyikajak.dk

Hvis du vil optages som erfaren i Aarhus Havkajakklub, så meld dig her og skriv lidt om dine erfaringer og færdigheder. Så kontakter vi dig med henblik på at finde et tidspunkt for screening og prøve:  optagelse@aarhushavkajakklub.dk

Både begynder og erfaren
Du garanterer, at du kan svømme mindst 600 m uden pause, for at blive optaget i klubben

Påklædning
Det er obligatorisk at ro i våddragt, neoprensko og rojakke til begynderundervisningen. Rotøj kan ikke lånes i klubben, så det skal du selv stille med, men de fleste kajakbutikker har gode begyndertilbud.

Kontingent for aktivt medlem 1200 kr./år
Kontingent for passivt medlem 200 kr./år
Begynderkursus 1000 kr.
Prøvegebyr for erfarne 300 kr.
Privatkajak i container 350 kr./år (inkl. forsikring)
Depositum for privatkajak i container 1000 kr.
Depositum for nøgle til hus og container 400 kr.

Hvad får jeg for mine penge og anstrengelser?
Vil du ro for motionen, den friske luft, naturen eller samværets skyld, skal du gøre det med en kompetent uddannelse og klub i ryggen. Sådan én er Aarhus Havkajakklub

Du kan ro havkajak som en idrætsform, der giver masser af motion og styrker de store muskler i ryg, skuldre, mave og arme. Eller du kan ro som motionist, der blot vil ud at røre sig for at se verden fra ”den anden side”.

De danske kyster ser nu engang bedst ud fra vandsiden. I kajakhøjde kommer du tæt på fuglelivet og kan se marsvin, sæler og fritidsfiskere jage. Og så kan du gå i land hvor som helst og dyrke lejrliv på korte eller lange ture.

Havkajakken kan nydes alene, men er også i høj grad en måde at være sammen på. Vi ror fælles de lange sommeraftener eller tager på planlagte ture – eller bare en sviptur langs skoven efter fyraften.

Fundamentet i det hele er sikkerhed, for vandet er ikke til at spøge med. Hver enkelt roer skal kunne redde sig selv eller sin makker op igen, hvis uheldet sker. Men vi skal først og fremmest lære de færdigheder, der gør, at vi slet ikke kommer i nød.

Aarhus Havkajakklub har et dejligt nyt klubhus, hvor der foregår en masse aktiviteter hele året rundt. Vi har bad, toiletter og køkken, og vi har handicapvenlige adgangsforhold – og så ligger vi på den bedste grund i Marselisborg Lystbådehavn med udsigt til det hele.

Rundt om huset har vi samlet en lille landsby af containere, hvor vi opbevarer klubbens kajakker og øvrige udstyr. Her har vi også værksted til reparationer.

Har du din egen kajak, kan du højst sandsynligt leje plads til den i vores sikrede containere, så den altid er lige ved hånden og tyve meter fra vandet.

Hele herligheden er opbygget og vedligeholdes af frivillige medlemmer, der ikke får andet end glæden ved at hjælpe hinanden samt en smuk, naturlig kulør og nogle gode venner og en masse naturoplevelser og en rank holdning og en smuk krop og en social indstilling og et godt helbred og …

Det er vist det, man kalder en sund interesse!